Når det lages mat ved bålet er det ikke alltid nødvendig med en bålgryte eller panne. Gjør det mer moro å grille ved å bruke et grillspyd eller en FireGill fra Ligh My Fire. På den måten har du også god kontroll på maten over bålet.
Se også gjerne vårt utvalg av bålutstyr hvor du finner alt det du trenger til bålet.
Det er noe ekstra hyggelig ved å sitte rundt et bål. De siste årene har det i tillegg kommet en masse produkter som øker komforten og kosen enda ett hakk rundt bålet. Vi har nok alle prøvd å grille pølser og pinnebrød over bålet. Det er utrolig hyggelig for hele familien, og vi har selvfølgelig produkter som passer til denne aktiviteten. Hvis du derimot ønsker å lage mer mat over bålet, anbefaler vi her hos ScandiHills.no at du sjekker ut utvalget vårt av grillrister til bål. En rist til bålet åpner for muligheten til å ha mer mat over bålet samtidig. Det er perfekt til alt fra barnebursdager i skogen eller til et herremåltid med vennene. Med en grillrist kan du nemlig lage den samme maten som du kan lage på en kullgrill. Det er dog smart å starte med noen enkle retter de første gangene du lager mat over bål, da man skal lære seg å finne riktig temperatur i bålet. Marinert kyllingbryst og brød er et eksempel på en god start. Det er også stor forskjell på hvor enkelt det er å involvere barna i matlagingen over en kullgrill og over et bål. Med en grillrist kan barna få følge med på hvordan maten blir tilberedt.
Er du mer eventyrtypen enn familiemennesket? Da kan en grill til bålet fortsatt være et godt valg. Det kan være fantastisk å tenne opp et bål alene i naturen, og da er det aldri feil med en hel pakke pølser. Du er heller ikke begrenset til klassisk bålmat med en rist. Sprit opp opplevelsen ved å ta med enkel og god mat som kylling, grønnsaker og andre råvarer. Det finnes en mengde oppskrifter laget spesielt for tilberedning over bål som hjelper deg på veien. Med en god grillrist kan du realisere de fleste rettene du kunne ønske deg og lage et mer komplisert måltid ute i naturen. Vi har grillrister i ulike størrelser, avhengig av hvilken setting de er tenk å brukes i. De små grillristene er perfekte til et lite bål, da de kan slås sammen og ta utrolig liten plass i sekken. Når det er tid for å spise, har vi også et bredt utvalg av bestikk og servise til friluftsliv her i nettbutikken.
I motsetning til en gassbrenner eller en grill, er det ikke så enkelt å styre varmen med et bål og en grillrist. Det du kan gjøre er å styre når du setter på risten og hvordan du fyrer i bålet under. Jo lavere du setter ned grillristen, desto høyere er varmen på risten. Det vil si at du kan få veldig høy varme av å bare sette risten helt ned mot bålet. Det er en fordel hvis du skal grille pølser og andre ting som raskt blir varme, men det kan selvfølgelig også brenne maten hvis varmen er for høy. På den andre siden skal det man ha mye varme i bålet for å få en god grilleffekt. Her hos ScandiHills.no anbefaler vi at du lar bålet brenne til du har en god mengde glør før du setter på risten og maten. Det gir nemlig en mer konstant varme som er enklere å lage mat på. Skal du derimot lage mat over lenger tid over et større bål, kan det anbefales å fyre godt i bålet ved siden av risten, for så å tilføye glør fra bålet jevnlig til risten. Når du først har lært å lage mat på en rist, blir du nok overrasket over hvor enkelt du faktisk kan styre varmen. Du kan dessuten bruke gryter og panner på risten, men vær oppmerksom på at de skal være laget til å brukes over bål. Risten vaskes på samme måte som en kull- eller gassgrill. Grillen må dog ikke være våt når den er pakket bort, da det kan forårsake rust.